خانواده ملا تره‌خیل محمدی خواستار آزادی او از زندان طالبان شدند

در پیامی ویدئویی که در فضای مجازی منتشر شد، موسی تره‌خیل از طالبان می‌خواهد که برادرش ملا ‏تره‌خیل محمدی را آزاد کنند. ملا تره‌خیل، عضو مجلس نمایندگان در دولت پیشین، را یک هفته پیش ‏طالبان به اتهام غصب زمین بازداشت و زندانی کردند

اعضای خانواده ملا تره‌خیل محمدی، عضو مجلس نمایندگان در دولت پیشین افغانستان، دو هفته پس از بازداشت و زندانی شدن او به‌دست طالبان، در پیامی ویدئویی خواستار آزادی او شدند. موسی تره‌خیل، برادر ملا تره‌خیل محمدی، در این پیام ویدئویی که در فضای مجازی منتشر شد از طالبان خواست که برادرش را آزاد کنند. ملا تره‌خیل را طالبان دو هفته پیش به اتهام غصب زمین بازداشت و زندانی کردند.

موسی تره‌خیل در این پیام ویدئویی می‌گوید که برادرش با هدایت وزیر عدلیه (دادگستری) طالبان بازداشت شده است. همچنین، این وزیر طالبان دستور داده است که خانه و مهمان‌خانه و مدرسه متعلق به ملا تره‌خیل محمدی تخلیه و به این گروه واگذار شود. موسی تره‌خیل به وزیر عدلیه طالبان اطمینان می‌دهد که خانه و مدرسه و مهمان‌خانه، که ملک شخصی آنان است، تخلیه شده است و اکنون ملا تره‌خیل باید آزاد شود.

در ویدئوی منتشر شده از موسی تره‌خیل، شماری دیگر از افرادی که اعضای خانواده و دوستان او هستند نیز دیده می‌‌شوند که آنان نیز خواستار آزادی ملا تره‌خیل از زندان طالبان‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

ملا تره‌خیل محمدی، از افراد بانفوذ قبیله تره‌خیل است و در دولت پیشین افغانستان، قدرت زیادی در کابل و برخی مناطق شرق افغانستان داشت. او یک مجموعه مدرسه‌های دینی را در شهرستان ده‌سبز کابل اداره می‌کند و پیش از این نیز به ترویج و گسترش افراطیگری متهم شده بود.

موسی تره‌خیل همچنین خطاب به وزیر عدلیه طالبان می‌گوید: «خانواده تره‌خیل سربازان رایگان شما هستند و کاملا از شما اطاعت می‌کنند.» او می‌افزاید که اگر ملا تره‌خیل آزاد شود، هر زمان که نیاز شود، برای پاسخگویی در دفترهای طالبان حاضر خواهد شد. 

او می‌افزاید که ملا تره‌خیل و دیگر همراهانش با وجود آنکه سابقه فعالیت سیاسی در دولت پیشین افغانستان داشتند، به‌دلیل فرمان عفو عمومی رهبر طالبان از افغانستان خارج نشدند و به کار و زندگی در کشور ادامه دادند. موسی تره‌خیل از وزیر عدلیه طالبان می‌خواهد که به ملا تره‌خیل رحم کند و او را آزاد کند.

موسی تره‌خیل که این پیام را منتشر کرده است در دولت پیشین افغانستان تحت تعقیب پلیس بود و یک بار نیز در سال ۲۰۱۹ به‌مدت چند ساعت در بازداشت و حبس پلیس کابل بود. او به غصب زمین، قتل، باج‌گیری، و آزار و اذیت مردم متهم بود، اما به‌دلیل نفوذی که در دولت پیشین داشت، دادگاهی نشد. همچنین، در سال ۲۰۱۹، عبدالحکیم منیب، وزیر حج دولت پیشین افغانستان، مدعی شد که برادران ملا تره‌خیل در داخل کاخ ریاست‌جمهوری افغانستان به او دشنام داده و او را تهدید کرده‌اند.